A világ legöregebb cicája, Creme Puff

Creme Puff a világ legöregebb cicája, aki 1967. augusztus 3-án született, és 2005. augusztus 6-ig élt - 38 év és 3 napot összesen (emberi életben 165 évnek számít)!  Creme Puff a tulajdonosával, Jake Perryvel élt Austinban, Texasban.

Perrynek volt egy másik cicája is, Granpa, aki állítólag született Párizsban 1964-ben, és 1998-ban halt meg Texasban 34 éves és 2 hónapos korban (emberi életben 149 évnek számít). Granpa volt az előző Guinness-világrekorder.

Jake elárulta a cicái hosszú életének titkát.

Napi étrend:

  • száraz macskaeledel
  • reggelire főtt tojás, a pulyka felvágott, brokkoli, kávé és tejszín
  • valamint minden második napon egy  csepp vörösbor

Valamint megpróbálta biztosítani, hogy a cicák megfelelően stimuláltak legyenek ezért garázsát otthoni mozivá alakította át, ahol Jake a természetfilmeket vetített cicáinak.

Végül, és talán a legfontosabb, megesküdött, hogy a szeretet és a szoros, személyes kapcsolat segítettek a macskáknak tovább élni. Jake annyira imádta a macskáit, hogy minden születésnapjára emlékezett. (Bill Clinton-t meghívta Granpa 34.-re, az elnök küldött egy kártyát hogy sajnos nem tud részt venni a bulin.)

Creme Puff

forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Creme_Puff_(cat) és https://www.atlasobscura.com/articles/how-to-raise-a-165-year-old-cat

A bejegyzés trackback címe:

https://cicastyle.blog.hu/api/trackback/id/tr10014609252
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása